27 Ocak 2016 Çarşamba

Nedir bu 1+1=1 ?

Nedir bu 1+1=1 ?

Modernizm ile birlikte dayatılan bireyselliğin bencilliğe doğru kaydığı bir dönemdeyiz. Güç yarışına girdikçe daha da yalnızlaştık ve bu yalnızlaşma hayatlarımızda boşluklar yarattı. Artık daha az mutlu ve daha az huzurlu hissediyoruz. Bunun yanında yeni dünyada ahenk oluşturmak istenmedi. Artık herkes kendine ait oldu. Çiftler bile 1+1=1 olamıyor, 1+1=2 ediyor. 
Halbuki dünyamızda güçle mutlu olunmadığını,sorunların çözülemediğini ve savaşların bitmediğini defalarca gördük. Yani huzurlu bir dünya için güç yeterli değildi.Peki neyi unutmuştuk?Unuttuğumuz şey ahenk.Güç peşinde koşarken, daha güçlü görünmeye çalışırken şefkatin, sevginin, hoş görünün, vicdanın gerekliliğini unuttuk. 

Kadın erkek eşitliği her yerde konuşuluyor artık.Sahi, eşit mi kadın erkek?Benim görüşüm kadın ve erkeğin eşit olmadığı yönünde.Kadın ve erkek aynı tür içinde farklı cins iki canlı. Biyolojik olarak da ruhsal olarak da farklılar ama bu ikisinden birini üstün kılmaz.Üstünlük açısında -her ne kadar şu an düzen bunu reddetse de- eşitler. Ve aynı zamanda kadın ve erkek birbirini tamamlayan iki canlı. Yani aramamız gereken ruhların ahengi.

Düşündünüz mü, geçmişe oranla ne kadar kişisel eşyamız var? Hijyen adı altında ne kadar ayrıştırdık birbirimizi? Sahiden gerekli mi ayrı ayrı havlular, tırnak makasları, bardaklar... Yoksa bunlar sadece temizlik üzerinden bize dayatılanlar mı? Eskiden bu şekilde yaşanmıyorken pis miydi insanlar?

Blogumuzu tüm bunlardan yola çıkarak sanat hakkında öğrendiğimiz her şeyi daha fazla kişiye anlatabilmek ve koşturmacalı hayatımızda bir nefes almanızı sağlamak amacıyla oluşturduk.

Sizin bu konuyla ilgili düşüncelerinizi de merak ediyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder